Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Γ' Γυμνασίου



Την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνάσιου Κοζάνης, οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και οι υπεύθυνοι καθηγητές/καθηγήτριες των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων παρουσίασαν σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και στα τοπικά ΜΜΕ τα σχολικά προγράμματα, τα οποία εκπονήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά από παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου. Πρόκειται για τα προγράμματα «Δείξε μου τα γονίδιά σου να σου πω ποιος είσαι», «Ψηφιακή αφήγηση: ένα ταξίδι στο χρόνο» και «Γνωριμία με το αρχαίο θέατρο», τα οποία συντονίστηκαν από τους καθηγητές/καθηγήτριες του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, Αικατερίνη Μητσοπούλου, Ελευθερία Παπαδέλη, Δελιόπουλο Γεώργιο και Βαφειάδου Χάιδω. Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, που συμμετείχαν στην εκστρατεία Ecomobility, παρουσίασαν την εργασία τους, για την οποία κατέκτησαν το δεύτερο βραβείο πανελλαδικά.

Τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες τους με ευρηματικό, ψυχαγωγικό και συνάμα παιδαγωγικό τρόπο, με αφήγηση, σκετς και παιχνίδι επί σκηνής, video, ταινίες, τραγούδια, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξαν μια άλλη πλευρά της δημόσιας εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση από μαθητές και καθηγητές, εκτός του τυπικού σχολικού ωραρίου και επιχειρεί μια βιωματική, κριτική και δημιουργική προσέγγιση της γνώσης.

Με αυτή την εκδήλωση οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου αποχαιρέτησαν το Γυμνάσιο, δίνοντας σε γονείς και εκπαιδευτικούς υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον. 

Πατήστε για να δείτε φωτογραφίες.