Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Ecomobility 2015-2016

Γράφει ο Δημήτρης Βόγδος


Όπως γνωρίζετε. το σχολείο μας συμμετέχει στην εκστρατεία Ecomobility 2015-2016, με σκοπό την προώθηση της οικολογικής και ανεμπόδιστης μετακίνησης στην πόλη μας. Έτσι, τον τελευταίο μήνα συναντηθήκαμε με ειδικούς, τους οποίους ευχαριστούμε δημόσια, γιατί από τις συναντήσεις μας μαζί τους συγκεντρώσαμε χρήσιμες πληροφορίες που συμπεριλάβαμε στην εργασία μας. Συγκεκριμένα, συναντηθήκαμε και ευχαριστούμε:
1. Την κυρία Τασοπούλου Ελένη, αντιδήμαρχο περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, στην οποία παρουσιάσαμε τα προβλήματα που εντοπίσαμε ότι δημιουργούνται στην πόλη μας από τις συνθήκες και συνήθειες μετακίνησης και συζητήσαμε μαζί της τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.
2. Τον κύριο Γκούντα Ιωάννη, πολιτικό μηχανικό και συγκοινωνιολόγο, εκπρόσωπο του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, με τον οποίο συζητήσαμε κυρίως για τις υποδομές της πόλης μας, την προοπτική μονοδρόμησης ή πεζοδρόμησης ορισμένων δρόμων καθώς και πολλές άλλες λύσεις για τα προβλήματα που εντοπίσαμε.
3. Τον κύριο Τσανακτσίδη Κωνσταντίνο, χημικό, καθηγητή στο τμήμα αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με τον οποίο μιλήσαμε για τα συμβατικά και εναλλακτικά καύσιμα και για τις έρευνες που διεξάγονται στο ΤΕΙ.
4. Τον κύριο Αμοιρίδη Μιχάλη, προϊστάμενο κίνησης του ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αστικών και μαζί του συζητήσαμε τρόπους για να βάλουμε τα ΜΜΜ στη ζωή μας.
5. Τον κύριο Καραδήσογλου Ελευθέριο από το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης, Υπαστυνόμο Α’, με τον οποίο συζητήσαμε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη μας, τις οδούς στις οποίες εντοπίζεται και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να λυθεί, τις συχνότερες παραβάσεις οδηγών, πεζών και ποδηλατών και τις δράσεις της Τροχαίας για την ενημέρωση των πολιτών.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον κύριο Κουρού Ιωάννη, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, για τη συνεργασία, καθώς και τη Διευθύντρια του σχολείου μας κα Μπαλαμπανίδου Ζαφείρα και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για την υποστήριξη.