Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Συνταγές με περισσεύματα: ένας πρωτότυπος διαγωνισμός 

Η Καλύτερη Ζωή και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ διοργανώνουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, που μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή μας και να βοηθήσει στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων!

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και επιβαρύνουν το περιβάλλον και την τσέπη μας. Εκτιμάται ότι κατά μέσο κάθε Ευρωπαίος πετά ετησίως τουλάχιστον 179 κιλά τροφίμων ποσό που αντιστοιχεί σε 590 ευρώ ανά νοικοκυριό. Οι σημαντικότερες αιτίες είναι η αγορά περισσότερων τροφίμων απ’ ότι χρειαζόμαστε και το μαγείρεμα μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που τελικά καταναλώνουμε. Κι όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι αξιοποίησης των περισσευμάτων. Ένας από αυτούς είναι να τα ξαναμαγειρέψουμε ή να τα σερβίρουμε με διάφορους έξυπνους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, τα απομεινάρια από μια σαλάτα γίνονται μια ωραιότατη σως για μακαρόνια ή τα περισσεύματα από διάφορα λαχανικά γίνονται μια θαυμάσια πίτα!
Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό για συνταγές με περισσεύματα και προτείνετε τρόπους αξιοποίησης φαγητών που μαγειρεύτηκαν και δεν καταναλώθηκαν, τροφίμων που περίσσεψαν, αλλά και φρούτων και λαχανικών που έμειναν αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Στείλτε από μία μέχρι τρεις συνταγές σας έως τις 13 Ιανουαρίου και ο Άκης Πετρετζίκης, η Νταϊάν Κόχυλα και ο Βαγγέλης Δρίσκας θα αξιολογήσουν τις προτάσεις σας. Οι τρεις νικητές θα κερδίσουν δωροεπιταγές των 150 ευρώ (1ο βραβείο), 100 ευρώ (2ο βραβείο) και 50 ευρώ (3ο βραβείο) από την ΑΒ Βασιλόπουλος!
Οι καλύτερες και πλέον ευφάνταστες συνταγές θα μαγειρευτούν από διάσημους σεφ κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ για τη σπατάλη τροφίμων που διοργανώνουν το WWF Ελλάς και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2014 στο Impact Hub Athens.
Ακόμα, επιλεγμένες συνταγές θα δημοσιευτούν στις ιστοσελίδες των χορηγών του διαγωνισμού. Όλες οι συνταγές που θα επιλεγούν θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες του WWF Ελλάς - Καλύτερη Ζωή και του ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Όροι διαγωνισμού:
1. Γράψτε τη συνταγή σας στο αρχείο word που θα βρείτε εδώ (Φόρμα καταχώρησης συνταγής)
2. Φωτογραφήστε το πιάτο που δημιουργήσατε με περισσεύματα τροφίμων
3. Στείλτε τη συμπληρωμένη φόρμα και σχετικές φωτογραφίες στο info@kalyterizoi.gr