Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη ομάδας μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης στο Δήμαρχο Κοζάνης/Πρόσκληση σε εκδήλωση Ecomobility

Οκτώ μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης, που συμμετέχουν στην εκστρατεία Ecomobility 2013-2014, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 24/1/2014 τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, τον οποίο και ευχαριστούν για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Με σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται» η εκστρατεία Ecomobility έχει στόχο να ενεργοποιήσει τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου να εντοπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συμπεριφορές και τις συνθήκες μετακίνησης στην πόλη και να προτείνουν λύσεις, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τις επιλογές μετακίνησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.


Ο Δήμαρχος, σε μια συνάντηση που διήρκησε σχεδόν μία ώρα, άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα που εντόπισαν οι μαθητές καθώς και τις προτάσεις και τα αιτήματά τους και απάντησε με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις τους.


Οι μαθητές εργάζονται στο πρόγραμμα αυτό από τον Νοέμβριο του 2013 και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της εργασίας τους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4/2/2014 στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κοβεντάρειο».