Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 9.00 π.μ. θα διεξαχθεί στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης ο 79ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Οι μαθητές/τριες που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 23 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2019), στην 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2019) και στην 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μεγάλη Βρετανία, Ιούλιος 2019).
Παράλληλα, θα διεξαχθεί και ο τοπικός διαγωνισμός «ΥΠΑΤΙΑ» ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Οι μαθητές/τριες που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «ΥΠΑΤΙΑ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» στις 19 Ιανουαρίου 2019.
Όσοι μαθητές επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στον καθηγητή που διδάσκει μαθηματικά στο τμήμα τους. Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική.
Για θέματα και λύσεις του Διαγωνισμού ΥΠΑΤΙΑ πατήστε εδώ και για θέματα και λύσεις του Διαγωνισμού Ο ΘΑΛΗΣ πατήστε εδώ.