Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Οι μαθητές γυμνασίου καλούνται να υποβάλλουν ένα video ή μουσική/τραγούδι 3-5 min με θέμα "Τσιγάρο; Δεν γουστάρω!", ενώ οι μαθητές Λυκείου καλούνται να δημιουργήσουν μια ψηφιακή εφαρμογή (για κινητά, tablet ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές), ή ένα μήνυμα τύπου sms ή email, ή εικονίδια για μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια ψηφιακή αφίσα με θέμα «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Καπνό». 

Τα έργα θα υποβάλλονται αποθηκευμένα σε CD ή DVD πάνω στο οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου).

Πολλαπλές συμμετοχές ανά σχολείο και ανά μαθητή είναι αποδεκτές, με μέγιστο 3 συμμετοχών ανά μαθητή. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν βραβευθεί σε κάποιον άλλο διαγωνισμό.

Τα έργα θα αποστέλλονται στο χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2013 έως 22 Νοεμβρίου 2013 (ημερομηνία ταχυδρομείου) στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ, Δορυλαίου 8, Αθήνα 11521» με την ένδειξη «για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος». Στο φάκελο, πέρα από το έργο θα πρέπει να εσωκλείεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η δήλωση συμμετοχής. Σε περίπτωση ομαδικών έργων, το κάθε μέλος της ομάδας υποβάλει ξεχωριστή δήλωση συμμετοχής. Σχολεία με πολλαπλές συμμετοχές μπορούν να τις αποστείλουν σε ένα κοινό φάκελο.

Από τις 29 Νοεμβρίου 2013 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των έργων. Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή.

Η παρουσίαση των έργων θα πραγματοποιηθεί κατά τη 2η εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2013 στα πλαίσια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Στο ίδιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων και των επαίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, κα Σουμελίδου τηλ. 2106470056, smokefreegreece@yahoo.com.